Що залишиться нам вiд локдаунiв?
від жорстких локдаунів.
Можливо, ми призвичаїмося
вишивати маски і освіжати дихання.
Можливо, нам вдасться
вирізняти у натовпі політичних даунів.
Можливо, навчимося
краще обирати друзів, дороги та віхи.
Не знаю, що залишать жорстокі локдауни
нам на пам'ять.
Хтось побереться у вузькому колі
відеоконференції із цілим світом.
Хтось, як і багато років,
ходитиме по хаті неголений та рваний.
Хтось накупить цукру, солі і кільки,
що нікуди буде подіти.
Хтось знову напише сусіду цвяхои по машині
непристойне слово.
Хтось раптом знайде в глибинах морозилки
три вареники з вишнею.
А я напишу книжку з одним локдауном,
а решта віршів – з любов'ю.
Бо згодом не стане ні цвяхів,
ні локдаунів,
ні мене
а залишаться лише –
моя любов
і моя книжка.
Свидетельство о публикации №121042301462