Якби ви знали, панич...

"Якби ви знали, паничі",
Чому сутужно люд живе :
Чи всім стає на ті харчі,
Як слово крає їх криве?
Візьміть не "Мерс", а стару бричку,
Поїдьте в села, в глибочінь —
Чи ТАМ співають ще "Марічку"?,
Чи як в містах — все набікрінь?
Сумні картини на екрані
Шматують душі недозрілі —
Напівоголені, ледь вбрані
У своїх масках очумілі...
Давно "не в моді" ні цнотливі,
Ні ті, закохані до віку.
Велика рідкість — соромливі —
На пальцях рук всього для ліку.
Почім життя "простолюдинов",
Тих, хто збагачує кармани
Отим, хто їздить в лімузинах?
А ніпочім, вони ж не пани!..
У тих будинки і маєтки
"Купились працею тяжкою",
Їх за кордоном вчаться "дєтки" —
Тече життя їх іншою рікою!..
...Кінопродюсери села не помічають,
Їм бізнес-шоу більше імпонує...
Про трударів стрічки вже вимирають...
...За чий рахунок паничі жирують?...


Рецензии