про Будинок з химерами...

...на Банковій неначе Козяче болото,
як в давнішні часи, знов вийшло з берегів.
І чи то блазнів хор, чи сипла калліопа
перечіпають спів цементових птахів.

Несуть дельфіни Посейдона колісницю
над кладовищем затонулих кораблів,
І борються орел і царствена левиця
над зарістю вічнозелених чагарів.

І, як завжди, перемагає третій зайвий,
і хобот пентюха переливає дощ
з криничовин небес до озера незнаних
химерних радощів і непідкупних прощ,

де чашечки купав квітуть камінним квітом,
і кам’яні русалки зваблюють отож.
Нещасний світ, коли химери правлять світом
крізь отвори міцні залізних огорож.


Рецензии