Wspolny los

WSPOLNY LOS
Moj los
poniekad
jest jak
los Lwowa
ktory z powodu
zewnetrznych
niepokojow
zmienil sie nagle
calkiem podobnie
poza wszelkim
prawdopodobienstwem
i jego zgoda
Co wiec szepnal mi
duch wysokiego zamku
Sama sie zmien
w sprawiedliwosc
co nie szuka swego
a fortyfikuje
twierdze czasu
przestrzenna oslona
w ktorej Graal
jest operatywnie
czynny aktualnym
I wznosi sie
co dzien czyn jego
niczym slonce
optymalnym
rozrzadzaniem
zachodzi zas
w wytchnieniu
slodycza wladcy
milczenia
ktory zna swe
krolestwo wnetrza
z wlasnego
wiesci oblicza
16.05.1998
***
HPD


 


Рецензии