Pohidni

Похідні в поезії, як у математиці,
Неозорі, незліченні.
З серцебиття виводиться логарифм,
А тиша тяжіє до нескіченності.

Очі кольору хакі,
Шукаючи фішинг-доріжку до скарбниці цінностей,
Натрапляють на міну емоційності.

Погляд священника на паству.

Похідні в філософії,
Як у кібернетиці,
Такі складнопідрядні,
Такі біорозкладні,

Що час має смак живої води,
А ідеї линуть до ноосфери,

І немає жодної стоп-лексеми,
Щоб усе це зупинити.

І ці очі - лише один мікрон
Сукупності нематеріальних надбань
Постлюдства.

Ілюстрація - картина Джорджо Вазарі


Рецензии