Oda do prawdy

ODA DO PRAWDY
Prawdo prawdziwego obrazu zycia
jedynego ktory mysli wspolnota
i dziala swiatlem dnia rzeczywistym
Nie ronisz przedmiotow ani zdarzen
nie zapominasz i zla nie pamietasz
budujac rozumieniem coraz wyzsze loty
Nie pozostawiasz sobie samym zmarlych
wychylonych stale ku nowej perspektywie
umyslowej strawy i soli ziemi wspolczucia
Prawdo celnie przenikliwa jak orli wzrok nieba
przywracasz do zycia przykre ludzkie roboty
zaczarowane przez zdradziecka odwrotem napasc
Prawdo!Odtworze w lepszym- ty nadazysz w czasie
zgasisz wykorzenienia podstepny program caly
i uswietmisz swiat wietrznym wiencem graala
Wszystko znowu raz jeszcze stac sie toba musi
bo przeciez w zbudowaniu nie trzeba byc kims innym
lecz soba zyjesz tylko gdy w mroku nie giniesz
17.04.2021
***
HPD

 


Рецензии