Закохайся

 
 Закохайся в мої понеділки та вівторки із присмаком неба.   
 Світ буває слабким та жорстоким, неспроможним на правила вето.      
 Закохайся в мої забаганки і здивуйся, якою я стала.
 Впали вниз та розбились до краю ті рожеві крихкі окуляри. 

 Закохайся в суботи, неділі. Зрозумій, що доросла я жінка.
 Я тебе дуже сильно кохала. Ти для мене був схожий на зірку. 
 Закохайся у квітень і травень. Я поезію світом вважала.
 Я тебе ще ніколи наживо в губи сонячні не цілувала.

 Закохайся у вірші, як в сутність. Запроси знов на каву, як в жовтні.
 Я тебе не чекала / чекала. Орендуєш ти серце і досі.
 Закохайся в музичні мотиви, що лунають вночі та до ранку.
 Я вивчаю книжкові новинки, засинаючи знов на світанку.

 Закохайся у п'ять довгих років, що пройшли дуже швидко без тебе.               
 Я пірнала у лоно природи, щоб забути, що треба / не треба.
 Закохайся у наше століття. Попередні давно вже не в моді.
 Моє сердце відкрите надалі, щоб зустріти кохання і долю.

 16. 04. 2021


Рецензии