Мар я гипетська
Поема духу
Отцеві Небесному
і святій Марії Єгипетській
з любов’ю новою
присвячується
ти — сильне враження!.. ти
не щезай... і — чекай...
і так Церква
чекає...
Ти споминай...
то Церква тебе споминає!
І.Ш.
Отець як Вічність —
і що? стоїть Він на часах??
Він милосердствує лиш —
на часах!..
Марія... тоді просто ще Марі,
вона лиш пхалася — і пхалася
в дворі
де храм гудів
а сила Божа
це — летюча сила —
її до храму не пускала —
й не впустила!!
«О Мати Божа!!!»
вмить Матір Божа допустила...
«Йди за Йордан» —
лиш Матір Божа
пожаліла
то за Йорданом стала
і їй сталось
скільки намотувала —
стільки відмотала
поки із кокона —
метелик і гроза
й пішла по водах
у повітря на молитві —
підіймалась
о, ожила —
і — Богові сприймалась!
дзвени й поетові — бо
ти свята жила!
бо ти сказала — що сказати не могла:
Любов — безлівна є Краса!!
нарешті слово Небесам
та не з упалої природи
бо я не з моди
і я як ти із Богом —
сам-на-сам!
нарешті з плоті слово воскреса
нарешті — вся поезія —
на Небесах
любов метелик
любов — метелики!
явив веселість
й договір —
Хто райдугу
таку списав-сказав...
14.04.2021, свято прп Марії Єгипетської,
Маріїне стояння
Свидетельство о публикации №121041403859