Шукати

Чого би я мала
кудись поспішати?

Когось ображати,
втішаючи шати.
Комусь заважати,
промови казати.

Зауваж, на гаразд
мрії згинати.
Міраж спонукати,
свій спокій плекати.

На щось сподіватись,
тобі сповідатись.
Робити задарма.
Жартом вістря ламати.

Куди течеш-плинеш?
Знов мене покинеш.
Повабиш, зустрінеш.
Поволі злукавиш.

Боїшся?! Бо знаєш:
свого не дістанеш.
Немає підстави
разом вести справи.

Я вражень справляю,
мабуть, скільки схочу.
Листи відправляю
без будь-яких збочень.

Я їх надсилаю,
ти отримати маєш,
Без зайвих відстрочень.
Пристойно, як зичиш.

Ніякість і млявість
мені ж бо не личить.
Життя, щастя, радість
добою все кличуть.

Я бавлюсь, цікавлюсь,
програмами часу.
Їх, часом, лякаюсь.
Спрямовую в якість.

Добротна розвага –
простори міняти.
Простір зухвало
у дзиги збирати.

Мішати реальність,
зміняти розливи.
Загорнути банальність
у фарби красиво.

Благати невинність
спокути шукати,
паралелі і закутки
скрізь долати.

    19.04.2004


Рецензии