Пальчыкавыя гульнi

Знаёмімся з назвамі пальцаў

Чутны з пстрычкі робіць гук
Палец тлусты наш пястук,

А сусед яго ківун
Гучна стукае кавун.

З сярэдзіны даўгай -
Ён усім дапамагае,

А наступны  - персцянец
Марыць шмат насіць калец.

Пяты пальчык твой  - мяншун
Памірыўшы згоніць сум.


Для гульняў з пальчыкамі на ножках

Ступелі бы пастухі
Пасвяць свае пелюхі
Раз пялюх - у сажалку плюх!
Два пялюх - схаваўся ў пух!
Тры пялюх - пайшоў на луг.
І чацвёрты ловіць мух.


Пальчыкавая гульні

Круглыя далонькі
быццам азярцо,

(Развярнуць далонькі ўверх)

Пальцы - апалонікі
Мы складзем у кальцо.

(Паварушыць пальчыкамі,
скласці іх у кальцо)

Кольцы у калодеж -
Ў ім не бачна дна.

(Пакласці адно кальцо на другое, паднесці да вачэй нібыта падзорную трубу)

А ці гэтак зможаш
Паўтарыць адна?

Зарадка для пальчыкаў

Пальцы, пальцы, пальчыкі,
Ехалі ў трамвайчыку,
Разам сустракаліся,
Цёпла абдымаліся.
Запрашалі ў госці ў хату
На цукеркі і гарбату.


Рецензии