Мы будзем жыць...

Мы будзем жыць, як быццам без вады,
Як сонейкам забытыя расліны,
Ператвараць наступныя гады
У тандэтныя сівыя успаміны.

Мы будзем жыць, сярод пустых надзей.
З залежнасцю глядзець ў глухія вокны,
Чакаючы, каб нейкі дабрадзей
Змяніў наш лёс пакутны і гаротны,

Мы будзем жыць, ці будзем існаваць,
Спрабуючы ў імжы знайсці адказы -
Як доўга чалавек можа чакаць,
Трываць абмежаванні і абразы?

Мы будзем памяркоўна тыдняваць.
Глядзець на зоркі толькі ў лужынах.
У летуценні замкі будаваць,
Сціскацца і сціскаецца, як спружына.

Мы будзем жыць, мы будзем гэтак жыць,
Да той пары, пакуль мы не саспеем
Каб штосьці ў жыцці сваём змяніць,
Альбо пакуль наогул не сапсеем.


Рецензии
Вельмі натхняе і падбадзёрвае такі матыў, Алена!

Александр Чепа   12.01.2024 18:52     Заявить о нарушении