Архангел Гаври л

    Архангел Гавриїл


                Святій Матері Божій
                і Архангелу Гавриїлу
                з цілуванням присвячується


Як я скажу
то всі ручки —
в руках переламають
бо всі чогось шукають тут —
шукають!
а вже від генія
і вище
духа плечі!
чи дух і світ тут не зачах?
Боже! і благовіснику всесвітній
Гавриїле!
скажу речі
ще пласту мас —
й ще пласту мас —
тримаючим
пластмасу у руках?!


то поламаються
скоротяться — в верхах
                й в низах!
Мов ті політики —
у них відрізані верхи й низи...


(їм скажеш?..)
й десь є, кого б ще
не вразив?
        що на — відсоток?
        я замурованих — і недоторканих! —
        в рази! й в рази!..
Московнії, що хочете страдать-страдать —
і повзати!
й младокатолицькі — ну зовсім не страждать,
ну не страждать! — (Христос всіх одстраждав??) —
та все себе й низи ялозити!


Теж — тільки повзати!


Кому я щастя покажу?
і всюю правду всім скажу?
Свідомість — вдрузки
б’ють
для вітражу
для колажу — й
для колотнечі!!


Та вже від генія
і вище —
духа плечі!!
кому я своє щастя покажу?
кому я — щастя Гавриїла
покажу?
куди свідомість вцілить?
там Небо!
тож Христос цілий!!!

08.04.2021,
свято —
Собор Архангела Гавриїла


Рецензии