Ридаэ-плаче Украiна

Ридає-плаче Україна,
Бо знов загинув брат і син.
В розпуці вся його родина,
Бо у батьків він був один.

Його привезли в домовині,
Коротким був героя вік,
В жалобі й смутку всі ми нині…
Не знаєм втратам точний лік.

Востаннє бачив небо й сонце
І попрощався з усіма.
Не гляне більше у віконце…
Він з нами є, та вже нема.

Немов заснув, та вже востаннє.
Не зможе маму обійнять.
Не стріне сонечко він раннє,
Лиш вічним сном вже буде спать.

Так рано нитка обірвалась
І мати топиться в сльозах.
Ця звістка вороном ввірвалась…
Нестерпний біль і горе, й жах.

Ридає-плаче Україна –
Загинув ще герой один.
А кров’ю плаче і калина…
Пішов у вічність вірний син.

03.04.2021 р.


Рецензии