Гумореска порву за мову...

Не претендую на поета року, але продовжимо... після річної перерви... гумореска...(за стилем написання  Павла Глазового))))
Актуально!!!!

Вельмишановне панство, без вигАдок
Я розповім вам про один фатАліті-випАдок:
Як дві сестри отримали у спАдок
Стару хатину діда, приведену в упАдок.
Відбудували разом родове гніздО
Роботи ще по хаті от і дО....
А їм немає діла до тогО....
Собачаться, хто краща з них ґаздО,
Хто спражня господиня, хто псевдО,
Хто долюбив дідУся, хто недО...
Та так, що вже перевертається в труні дідО.
Аж тут біда... палає наша спільна хата,
Горить вогнем пекельним, наче та розплата...
Волаю я: - Пожар! зові на помощь брата!
Від тебе ж чую: - Сєпарка проклята!
У моїй хаті говори на мові,
Та ще й у правильній вимові,
Бо, хоч, і рідні ми по крові,
Та ти - хазяйка, лиш, на слові....
По документам тільки мОя хата,
Твого тут спадку, лиш, одна кімната.
І дІдо я любила - більше й свято,
Для мене є страшною тая втрата!
Поки змагалися в розмові-
Згоріла хата діда вщент, неначе паперова,
А дІдо плакав зверху від тоЇ "любОві",
Як можна бУло залишати спадок безголовій??????!!!!!!!!!((((
Альона Птаха, 01.05.2019
Картинка Юрія Журавля ( не претендуємо на авторство)


Рецензии