Корнееву 64!

                За те ж люблю я Рідну мову,
                Що нею Пушкін розмовляв!
                Не слухай москалiв Микола,
                Що Пушкін мови той не знав!
                (Пабло Нєвтичїна)


Сергiй! Я чув багато раз,
Що ти мене від смерті спас!
Чи не коли ль в бараний ріг,
Був п'ян я - пити вже не міг?

А ти як справжній, кращий друг
Прийшов до мене, наче глюк!
Допив що пити я не зміг,
Доїв що їсти було в риг!

З тих пір до труни зобов'язані
Тобі дружина та й я сам!
Дуже поміг ти нам несказанно,
Величний подвиг виконав!

Без тебе б згинув годувальник!
I що  робити без нього?
П'ять років пенсії, ну а далi?
А далі як вирішить бог!

******************************

А так, и выпил и покушал,
Да, и попутно друга спас!
А заодно стишок послушай,
Як я з сім'єю дякуємо Вас!

Дай бог сто лет тебе здоровья,
Друзей в бутылке не ищи,
Следи за свёртываемостью крови,
И зубы на ночь полощи!

Да, и ещё, про руссофобов:
Ты с ними дружбу не води,
Им пару дней всего до гроба,
Слыхал я дни их сочтены!

Да, и к тому же: русофобия -
Она здоровья не придаст!
Зато есть шанс, что на надгробии
Напишут слово  'пианист'!

Так пей со мной за то, что издавна
В нас кровь славянская течёт!
И нам,  дедам, дружить предписано!
Чтоб внуки мирно жили! Тост!


2 апреля 2021 г.
[125]


Рецензии