Anonimowa inwokacja

ANONIMOWA INWOKACJA
Prawdo-cos ty za prawda!
Leniuchujesz
nie czytasz gazet
nie szlifujesz zbroi
kryjesz sie za literami
nie warto sie
do ciebie przyznawac
tak bardzos siebie pewna
choc poza realiami
powierzchni i pozytywu
dziejow ziemi
A tu juz trzeba
cala cywilizacja
dzialac i przemawiac
ja dalej prowadzic
czyms wspolnym i lepszym
lsniacym gwiezdna fantazja
czyniac ja zarzewiem mysli
na rowni odpowiedzialna
wszystkimi swoimi rolami
przeslaniem powiekszonej sceny
31.03.2021
***
HPD


Рецензии