Вишивала мени мати весильне плаття

  ВИШИВАЛА МЕНІ МАТИ ВЕСІЛЬНЕЄ ПЛАТТЯ

Летіла ластівка
Біля нашої хати
Заглянула у віконце
Що робить, моя мати?

Вишивала матуся
На білому платті
Червонії рози,
Щоб була гарна
Не лила я слоьзи.

Була завжди веселою,
Щасливою дружиною,
Піклуючою матірью,
В хаті господинею.

Бажали мені тато й мати
На довгі роки щастя;
Закривали вікна й двері,
Щоб в хатину не прйшло
          нещастя.

Одягнула мене мати
У весільнеє плаття
"Ой, яка ти, доню, гарна
Горять рози, як в ночі
                багаття".

Прийшли мої пождуженьки
Заспівали весільную пісню,
Взяали мене по під рученьки
Повели в садочок до білої
                вишеньки.

Сіли ми на лавочку
Та чомусь і зажурилися;
Бо пішли всі хлопці,
Щоб не з нами, а з ворогом
          в бою зустрітися.

Летіла лкастівка
Біля нашої хати
Заглянула у віконце,
Що там робить, моя мати?

Моя мила матінка
Під образами стояла,
Молился за мене
Солоні сльози хустинкою
              витирала.

29-31.03.2021.
        Віктор СТАРИК.   


Рецензии
Виктор!Как красиво,ласково и любовно песней льётся это стихотворение.ПОНРАВИЛОСЬ!!
Удачи)))))!

Людмила Кириллова 5   29.04.2021 17:23     Заявить о нарушении
Спасибо, Людмила! С Ваших уст похвала - очень дорогого стоит.Я очень рад. С теплом, Виктор.

Виктор Старик   29.04.2021 22:23   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.