Под одеялом рыжих листьев... Г. Федотова, пер. на

         

               
      Под одеялом рыжих листьев
      Спит осень – сон сейчас милей.
      И только ветер с белой кистью
      Гуляет по холстам полей.
      И веришь в эту сказку вечную,
      И видишь, глядя сквозь стекло,
      Как он один, свистя беспечно,
      Рисует жизни полотно…
       
                *******
      Under the blanket of leaves, red, bright,
      Autumn  is sleeping – sleep is now dear.
      And only the wind with a brush white
      Is racing on the fields without fear.
      And you believe in this eternal fairy-tale
      And see, while looking through your window glass,
      It, all alone, whistling carelessly,
      Painting a canvas of life for us.

                *******

 


Рецензии