Задавака

Нос задраўшы пятачком,
Ён  iдзе па вуліцы!
Саступайце сцежку ўсе
I гусак, i курыца!
Ён усюды ўсуне нос!
Лычам кавырне!
I кручком задраўшы хвост,
За штаны рване!

На ўзгорак узадраўся
Ён размову пылкую,
Так крычаў, аж надарваўся,
Пусцiу пену мылкую.

Ёсць яшчэ i сярод нас,
Такiя абiбокi.
На размовы трацяць час,
На справе – рукі у бокi.


Рецензии