Вишнi суцвiття
Солдат додому йде - там рідна мати
Сердешна плаче, зажурилася.
Та щось її не видно біля хати...
Вишневі квіти падають під ноги.
Молитва зберегла йому життя.
Просила мати захисту у бога,
Для сина, для її дитя.
Не плачте, мамо! Я живий, здоровий
Прийшов до Вас на зло усім смертям.
І чує голос матері з діброви
Лунає: - Синку, я пішла з життя...
Упав солдат, а вишня гілочками
Торкнулася обличчя і очей.
І він відчув, неначе руки мами
Вливають силу. Та в грудях пече...
Не плач, мій синку, - голос мами ллється, -
Живи й радій на зло усім смертям!
Нехай любов моя в твоєму серці
Палає, наче вишні суцвіття.
Зоря в промінні загубилася...
І сяє сонце, і птахи співають.
Росою зранку вишня вмилася.
Пісні лунають - бо життя триває...
11:28
25.03.21
Калініна ЛІ
Свидетельство о публикации №121032605928