Авылда тудык

Безгэ Ходай бэхет биргэн
Тугач аваз ачылган
Авыл эше жанга сенгэн
Безгэ ана соте белэн.

Без бар эшне булдыралабыз
Белмим дигэн явап юк
Белмэсэк тэ тырышабыз
Ойрэнеп булдырарлык.

Ачлыктан да куркмыйбыз без
Килгэн хауп хэтэрдэн
Куз курксада куллар эшли
Бер кем эшлэп улмэгэн.

Гэйбэт жиеп акыл сатып
Урамнарда йормэдек
Эти эни абыйларга
Каршы суз бер эйтмэдек.

Оят булды укымасан
Кирэкмэс эшлэр кылсан
Ходай кургэнен онытып
Авылда эчеп йорсэн.

Авылда рэхэт бит дуслар
Экиятлэрдэ сыман
Кайгылар кайткач тарала
Аннарлар кемнэр сизгэн.

Кем аылда туып ускэн
Коянтэне ингэ салып
Ташыган чишмэ суларын
Иртэн сыерын сауп.

Кем омэдэ тиргэ батып
Уйнап колеп эшлэгэн.
Кем мичтэн чыккан коймакны
Майга манып ашаган

Безгэ ходай бэхет биргэн
Авыл ямен курергэ
Ата ана куйенында
Кайгы белми усергэ.


Рецензии