Любiць немажлiва

Любiць немажлiва краiну
    Без поўнай павагi да слова народу.
Кахаць немагчыма дзяўчыну,
    Калi не шукаеш з сям`ёй яе згоды.
Любiць немажлiва  краiну,
    Распяўшы на крыж спевакоў, яе мову.
Кахаць немагчыма дзяўчыну,
    Калi раздражняюць цябе яе словы,.
Любiць немажлiва  краiну,
    Душой не жадаючы  жыць ёй на волi.
Кахаць немагчыма дзяўчыну,
    Калi не турбуе  цябе, яе доля.
Любiць немажлiва  краiну,
    Даруючы лёс ёй убогi, жабрачы.
 Кахаць немагчыма дзяўчыну,
     Калi каралевай яе ты не бачыш.
Паверыць любовi, каханню,
    Якiя iдуць не ад шчырага сэрца –
Заблытацца ў цеменi ўраннi,
    Якое няйначай, як рабства завецца.


Рецензии