***

              Вічній Весні — Матері
              Божій
              з любов’ю присвячується


Весна  -  світло Бога
                Єдиного
і пахне в фіалках і в душах
в їх скрутах
Весна розпускається ізсередини —
Краса! — як вдаряється
                потайки
                об людину
мов пальцями Бог
довиплутує душу з шипшини —
і дивиться та
безподібними в Нього очима



і чує
де холод
де смерть і отрута
аж шкода! — на
всьому контрасті з весною —
почуте...
Боже, впасти в руки Твої —
жах що чути!
чому запахи лізуть
у небо
чому шкіра сповзає
з душі — яка
лиш від спокути



чому пальці весняні
не дають їй —
заснути...


Так закоханим
одноцільність вдихнути
це Тебе вдихнути!
і довколишність —
з духом
у плеврі
зітхнути...

21.03.2021,
з причастям,
свято торжества Православ’я


Рецензии