Сходи в Христ

         Сходи в Христі

         Поема березня —
         березня художнього


                Преблагословенній, на Вічній Раді
                вибраній Отроковиці,
                з любов’ю присвячується


Я даю сходи
над ароматом —
безбожності
Бог так робить
оплотом —
художність
і в ній хтось за
ніби
а ніби і —
проти.
Слово ж — центр
художнього
цілого
хто цільністю
і не зцілений
виявляється прагненням — розколотись!..
хто за? проти?
що ви, очманіли?
то мовили: в двері стукаю
                неясно
ви чуєте що
з вас розтечеться —
космічно як
стану я зрозумілий??


і хто за — і проти?
відколюються айсберги
з Швейцарію і Київ — величиною
місцями контрольованої
Богом — моєї роботи
і той хто не тримається зубами
і нігтями —
        Божої-моєї цільності
свій намір виявляє —
розколоти!


Батьку наш!
а багатенькі —
розколотись!
а — голоти!
голод голоти —
             розколотися!
що й гопники в політику
розколоти
і — розколотись!!
О Твоя цільномудрість,
Боже, (крайня художносте),
перескочити сходину
вибити — це
Бога проти
а тому любов моя, Боже, —
безперервність Божа
а тому мене топчуть, Боже!
і Твоєю Силою — божий!!


став сходинками
для світової спільноти
що копає ями для таланту глибоко
не вірить у Божеє Око!
я як нічий, Боже,
хоче всяк об свою
грудинку надутую —
розколоти
Дужа цільномудрість! —
а в них
турботи!!


Їх на ції сходи б!
та й Бог в тобі
та й ото б ти вимухрив
в який бік ти проти?..



В сіті-світі
і не буде — рота
в правді ні в кого! —
то ж всяка правда — ізвнутрь, з Бога!
бо вся премудрість —
в Христі,
в находах Матері
Його
Матері всіх, всього!..

03.03.2021,
Київ


Рецензии