Khamsin

Crescent and sea are so frightfully charming
but they cannot be reached
hear carillons of the pink belfry
making the splendid quints

all living things are ringing loud
bells of the neighborhood
wolves, bears, boars and jackals,
and their little girlfriends too

mice, moles and of course, the owls
once more are beating cajones
as waters carry the burning Word
from New Carthage to Jericho

from Notre Dame to Monsegur
sky's in poplar down covered
see now the archers of Azencourt
rising again from dugouts

Sun's gonna rise, bright like salt
vine will spring up from thorns
time of the faithful will come on
pure blood the sand will burn

once more with devils one on one
by devils i'm much bedeviled
right in my face Khamsin's looking on
right at my face Khamsin's charging on
with sea and frightful crescent!


"Хамсин", гр. Мельница

Месяц и море красивы страшно,
Только нельзя к ним выйти
Колокола на розовой башне
Стройные строят квинты
 
Звонко звонят все живые звери
В колокола округи -
Волки, медведи, шакалы, вепри
И малые их подруги
 
Мыши, кроты и - конечно - совы
Ударили вновь в кахоны
Воды несут горящее Слово
От Картахены до Иерихона
 
От Нотр-Дама до Монсегюра
Реет пуховый тополь
Вот уже лучники Азенкура
Вновь поднялись в окопах
 
Встанет же солнце светло, как соль,
Прянет лоза из терний,
Чистая кровь обожжет песок,
Время настанет для верных
 
С бесами вновь один на один,
Бесы изрядно бесят
Прямо в лицо мне глядит хамсин…
Прямо в лицо мне летит хамсин,
Море и страшный месяц!


Рецензии