Дзякуй за пабеду

  Хачу я сказ сказаць пра тых,
  Хто бараніу маю Радзіму!
  Фашызму з сілай дау пад дых,
  Хто супыніу тую лавіну!

  Пра юных хлопцау і дзяучат,
  Што свой рубеж дзяржалі упарта.
  Пра тых, хто не прыйшоу назад,
  Жыццё паставіушы на карту.

  Я кланяюсь у пояс  Вам
  І у гэтым вершы праслауляю.
  Сваё жыццё у ахвяру нам
  Прынеслі Вы,я гэта знаю…

  На смерць стаялі за свій край,
  У атаку роты падымалі,
  І каб прыблізіць светлы Май,
  Зямлю крывёю палівалі.

  Паклон Вам,сёстры і браты,
  За сонца, што над галавою,
  Што зноу у квецені сады,
  За смех дзяцей,жыццё у спакоі.

  А у маім сэрцы і душы,
  Навек для Вас куток чырвоны!
  Ля абелікса у цішы,
  Мы кветкі пакладзём з паклонам.


Рецензии