Something has happened, everyone leaves us
all the old friendships like fall leaves have fallen
somehow it's been long without flying saucers
somewhere have gone all the yetis and snowmen
but they did fly over us, yes they'd flown
they circled over our heads, they were circling
good fairies hovered over white snow
guardian angels our friends, wings so sparkling
guardian angels, why'd you disappear?
beautiful fairies, how much i miss you!
it is indeed such a pity to hear
that no one's flying over or with you
red planet's shining cuts through black night
early dawn's lit up by rays of green stars
in this grey world so lonely's my plight
with you, oh dear people of Mars
yetis and snowmen, where are you, and why
oh snow virgins, so tender and white!
give me your hands, open up your embraces
oh my poor siblings from alien races!
sadly we part with childhood dreams
as we are bid farewells by our own whims
wings are no longer heard behind my back
robot is snoring on upper rack
Юрий Левитанский, Что-то случилось, нас все покидают
Что-то случилось, нас все покидают.
Старые дружбы, как листья опали.
...Что-то тарелки давно не летают.
Снежные люди куда-то пропали.
А ведь летали над нами, летали.
А ведь кружили по снегу, кружили.
Добрые феи над нами витали.
Добрые ангелы с нами дружили.
Добрые ангелы, что ж вас не видно?
Добрые феи, мне вас не хватает!
Все-таки это ужасно обидно —
знать, что никто над тобой не летает.
Лучик зеленой звезды на рассвете.
Красной планеты ночное сиянье.
Как мне без вас одиноко на свете,
о недоступные мне марсиане!
Снежные люди, ну что ж вы, ну где вы,
о белоснежные нежные девы!
Дайте мне руки, раскройте объятья,
о мои бедные сестры и братья!
...Грустно прощаемся с детскими снами.
Вымыслы наши прощаются с нами.
Крыльев не слышно уже за спиною.
Робот храпит у меня за стеною.
Свидетельство о публикации №121031610027