Вона м як сть

Мені погано, я майже хвора:
думки похмурі, ненасний сум.

Шалений спалах. Та слів замало,
щоб змалювати м’якість твою.

Я маю розум, твердий характер;
легка на вдачу, вітрила – з криги.

Таємні крила. Ба, навіть мрії –
п’янким туманом безмежний шлейф.

Чому на здогади багато часу?
Чи можу стати пір’їною враз?

Вдихну оману – так світ потьмарний
сновид проявних будую знов.

Зі слів нечемних, хистких снов.
Думками певними і незалежними.

І стигну стиха, горю як факел.
Волію краще чистіше буть.

    10.10.2004


Рецензии