***

Existence of the world
Is fixed by charming beauty;
Thus miracle exemplified by wit
Extended everywhere
The power of its duty,
And now we obey
This manly holy writ.
Creation of the world
Makes sense as joint adventure.
A solitude would never
Make a yield;
Thus marriage executing
Solid venture
Would finish
In a well-established shield


Прекрасное являет этот мир
Как чудо, освященное рассудком,
Как мужеством насыщенный клавир
Для чтения души предельно чуткой.
Прекрасное тогда являет мир,
Когда в дуэт вольются два начала
И оживет таинственный эфир
Мелодией творящего орала.


Рецензии