Бурите

                ще ни отминат.
Други ще завеят подир тях...
Бури вечно ще си има.
Само ние няма да сме вечно с тях.
   
Ще спим в земята кротко,
като малки житени зрънца.
Но ще покълнем ли напролет,
за да дадем клас в хамбарите
                през есента?


Рецензии