одинокая лебедь

Плила лебідка самотою
Над синьоокою водою…
Лебідка мов когось чекала…
З ким ти, лебідко, розмовляла?
…Спитало щастя у лебідки:
-Чи знаєш ти мене? І звідки?
Відповіла лебідка: - Знаю…
Ти – щастя! Я тебе – вітаю!
Кохання теж її спитало:
-Скажи, а ти мене зазнала?
Лебідка каже: -Любов, мила!
Тебе шукала!..і зустріла.
І скільки тепер буду жити
Такої вже мені не стріти.
Дякую вам кохання й щастя!
Такою бути вже - не вдастя…
…спитало у лебідки лихо:
-Скажи ти знаєш мене?..тихо
Відповіла лебідка:-Знаю…
…нема того – кого кохаю…
Сиділа на воді лебідка
Немов зів’яла в саду квітка…
А коло неї терлось лихо,
Кромсало її серце тихо.


Рецензии