З надыходзячым Святам 8 Сакавiка
Яскравым сонцам у небе зіхаціць.
І ў першай лужы, нібы ты падлеткам,
Як вугаль чорны, грак ужо стаіць.
Птушыны гоман у гарадскіх кварталах,
Гучыць сваёй мелодыяй вясны.
І, ціхай песняй, звон плыве металу,
У царкве што ў парку, звоняць у званы.
Вязуць цюльпаны, кветкі з Амазонкі,
З далечыні і архідэі куст.
Вязуць мімозы, з цёплай той старонкі,
Каб задаволіць самы строгі густ.
"З жаночым святам!"- кажуць зноў мужчыны,
І выбіраюць кветкі па ярчэй.
Якое ж свята ўвесну без жанчыны?
Без іх лагодных ласкавых вачэй.
Свидетельство о публикации №121030407169