Роботи стiльки, березню...

О березню, до рук твоїх тягнусь,
Ти трудоголік по порі весняній,
Ти в Божій силі, я мерщій вдягнусь,
І будемо ми в ній неподоланні!

Роботи стільки… То і  почнемо
Наводити порядок із рання ми,
Усе сміття з земельки згорнемо,
Пройдемо і садками, і лісами…

Пройдемо містом по усіх кутках,
Бо ж хочемо, щоб квітнуло довкола,
Вже бачимо красу у первістках –
Вже проліски співають своє соло!

Вертаються пташки у рідний край,
Їх галас чути -  пісню ведуть дзвінко,
Морів, річок відчутний водограй…
Ти, березню, пролинеш дуже стрімко! 

Подяку я пошлю тобі, уклін,
Бо ти ж бо первісток серед братів весняних,
Це ти несеш душі адреналін
Нам після днів морозних і льодяних!

А зараз, березню, беремось за мітлу,
Причепурюймо наше все довкілля,
І Богу віддаємо всю хвалу
За всю красу, за наші в ній зусилля!
              04.03.2021


Рецензии