12 квiтня

У школі на перерві дівчата розмовляли:
«Коли кого куплено, - то, що вони знали.
Одна похвалилась, що першого травня,
Друга, - що на Пасху, в день великодня.

Та дівчинка Марійка дуже зажурилась:-
У квітні дванадцятого вона народилась.
Цей день був звичайний, буденний такий,
Ніякого свята, ні значних подій.

Іде невесела, губоньки надула, засмутилася,
А тато тут, як тут: «Чого Марійка, зажурилася»?
Марійка каже:»Чому мене купили не в св’ята, 
Грошей не вистачало, чи була зима?

Тато усміхнувся й сказав дитині:
Треба матір слухати та вчитися відмінно.
І тоді, нарешті,  в тебе буде св’ято,
Коли п’ятірок з школи принесеш багато.

Дівчинка уважно вислухала татка
Дуже їй хотілося в День Ангела св’ята.
На велосипеді до сеструні їде,
А з гучномовця голос Левітана лине.

Всі зібрались, слухають: «Говорить Москва!»
Чоловік у космосі, ось так новина!
Св’ято Космонавтики стали св’яткувати   
Та про день народження малої не забувати.


Рецензии