How tender Dvorak quartet is!
Grandpiano's thunder - violin's muffling,
Viola, bass, two violins
Caress the soul and she starts smiling.
Grand piano's like a bell, that rings
the water's glitter over rapture,
A gentle bow of violins,
Wrapped you delightly like a blanket!
And you will float to the sky,
gaze into a dream, and you'll grasp it,
And turn into the soul your eyes,
You soar high, higher with the sounds.
How sweet the Dvorak quartet is!
In the strings group - a woman sings,
The warm light beams, husband's the piano,
Flood with their bright talk all around.
***
Как нежен Дворжака квартет!
Как гасят гром рояля скрипки,
Их две, и альт, виолончель,
Ласкают душу до улыбки.
Рояль - как колокол, как звон,
Иль блеск воды над упоеньем,
А скрипок ласковый поклон,
Как плед укутал - наслажденье!
И уплываешь в небеса,
Где в сон уловленный взираешь,
И в душу обратив глаза,
Все выше с звуками взмываешь.
Как сладок Дворжака квартет!
Поет жена - в скрипичной группе,
А муж - рояль, и теплый свет
От их общения в округе.
Квартет Дворжака 2 оп. 87
Сохранен размер - 4 стопный ямб.
Свидетельство о публикации №121022607184
С теплотой,
Галина Котенко 26.02.2021 19:27 Заявить о нарушении