Лунен вятър
Когато луната не спи
отдалеко вятър дохожда.
Нежно я гали, а сред звезди
посипва любовни смарагди.
Когато луната не спи,
лунен вятър любов ; дарява.
А тя се усмихва и сякаш лети,
сърцето ; е с любов неживяна.
Когато луната не спи,
замира всемирът и… всичко.
Притихнал светът свежда очи,
щом любов любовта повелява.
Свидетельство о публикации №121022606126