Родны край

Я выйду з хаты-там лугоў раздолле,
Над кветкамі мільгаюць матылькі,
А каля лесу разальецца поле,
А па краях,па полю-васількі.

Паводдаль за ракою пасвяць коней,
Лунаюць промні сонца ў ваду,
Лагодны ветрык абдувае скроні-
Я з ранку ў чароўны лес іду!

Там на дыван прылягу чабаровы,
Раскіну рукі,заспяваю ўслых
На нашай роднай беларускай мове,
Аб краявідах,сэрцу дарагіх.

Тут на палянах зіхацяць суніцы
Птушыныя напевы ў вышыні.
І гояць душу чыстыя крыніцы,
Ды мроіцца ў духмянай цішыні.

Зязюлька накукуе мне гадочкі,
І нагадае па жыцці ісьці,
Каб клаліся на музыку радочкі,
Аб краі,лепш якога не знайсьці! !

Ад прыгажосці гулка б*ецца сэрца,
І кроў у скроні стукае мацней!
Малой радзімай гэта ўсё завецца,
Нічога ў свеце мне няма мілей!


Рецензии