а по колii, а по колii

Час минає в буденному мотлосі.
Поодинці не зшити гнізда.
Щоб себе прищепить від самотності
на сьогодні вакцини нема.

Ні в Бенгалії, ні в Монголії
не побачиш вертепу Різдва,
а по колії, а по колії,
електричні біжать поїзда.

На північно-південному полюсі
не цвіте край шляхів резеда,
ні шляхів там нема, ні автобусів,
тільки лиш льдовита вода.

А над Ялтою - квіт магнолії,
а над Припятью біль, чорний біль.
Не підручники для історії,
а поплічники геть звідусиль.

Скільки бруду в нестройому галасі...
Милостиво благаю богів
подарунку високої справності -
чистоти рукописних рядків.

В лісі полії, з мохом полії.
Як наблизимося до єства,
так по колії, так по колії
роковинно промчать поїзда.


Рецензии