Коли кона стала коною?

     Коли ікона стала іконою?

     Поема


                Пресвятій Трійці з трепетом
                і любов’ю присвячується


Так? був би ти — тварина
якби не Бог
і світлий образ
твій не утримав:
це є людина!..


Й кого так обізвав ти малоросом
якби не віднайшов твій
образ...
ти їв би роси
але і очі виїдали б роси!
Іконописець — ніби в тобі Бог —
не став би
світлом
якби не виявивсь
не став у промінь
Світла —
і що у дошці
з фарбою
розквітло б?


Ти з фарбою
ти непросвітлена дубина —
замальовка!
Отець же любить Духа й Сина!
Ти — підготовка.
Без Духа й Христа слова —
що в болях маю ще родити —
ти без любові Отця й Сина
кого це ти зібравсь вбивати?
вже — убив ти?
тебе благословила Божа Мати??


ти слово ще й не чув
що богословіє й тебе освятить
бо ти ж без благодаті!!
а що як і твоєї Церкви настоятель??
які ось це творці розвитку Церкви?
бо ж без любові — плагіати!!



кажу вам — не повторюється —
Дух і Син — ще й Тато!..
І як ви — можете?..
чи як вам — нове світло це не взяти?
чи ви самі живі ікони — у неповторне
Царство Боже??


Ікона — як освятиться.
Це як і старець: з благодаттю!!

21.02.2021,
Київ


Рецензии