Горе вам, пики неблагообразн багат!..

*   *   *

                Слову-Спасу з любов’ю
                присвячується


Горе вам, пики
неблагообразні —
багаті! пики!
собі на скін заразні...
Зачався скін неправд — великих!
Благословилося і газом
                засмерділо —
й однак
вже все і всі одразу!
тут сила волі моя
й воля духу й тіла
й вже воля Гідності
аж сильна воля вже до
свого газу!!
З’явилась воля — це до
свого ж газу.
Це я кажу вам,
і Слово скаже:
ця Західна ось Україна —
і інших позвільня од сказу!


Хто утопив в крові повстання
                у поляків?
Шопен на бричках долітав
                тут — до народу,
природний геній — чи черкнув об мене?
Були там стріляймени,
діломени,
полісмени, шоу-мени —
й жоден із них
не став Шопеном...


Я так люблю Слово й Марію!! —
що якби ви так стрімко
піднялись
озеленили б клоунів
і принців однойменних...

Які ж ви всі страшилки — побіля мене!

18.02.2021,
Небесної Сотні розстріл, роковини...


Рецензии