Сизгер хислэремэ кагылдын,

Узе рэхэт карап тору
Тан сызылып атканын,
Доньянын сак уянуын,
Жиргэ язнын кайтканын...
                (Илгиз Ахметов)


Дорес, Илгиз, язны бик котэбез!
Эле кыш китмэскэ талаша.
Син килэсен, бугай, карлы юлдан,
Ак ботен ж,ир: кузлэр камаша!

Языбыз, кур,  февраль салкыннары,
Ж,ил-бураннар аша эндэшэ.
Табигать зур хата эшлэр сыман,
Котеп алган язлар килмэсэ…

Тамчы тама кышкы тубэлэрдэн,
Тамчы яздан сэлам,лэбаса.
Каршы чыгып алмый булмас язны,
Кинэт килеп  тэрэз  шакыса .

Син дэ буген минем, язны коткэн,
Сизгер хислэремэ кагылдын,.
Килсен инде, тизрэк килсен бу яз!
Яз ж,ылысын мин бик сагындым!

19 февраль, 2021 ел


Рецензии
Римма! Язлар матур хислэр, мэхэббэт сулышы, кояшлы коннэр алып килсен сина.Бик матур шигырь язгансын.

Альфира Зайнутдинова   19.02.2021 15:57     Заявить о нарушении
Алфира, рэхмэт! Синен, кебек булдырып булмый, дускаем!

Римма Сагадеева   20.02.2021 16:19   Заявить о нарушении