Стр тення

     Стрітення



Чи вам душа за зиму
                спохмурніла?
Чи за десятки зим
схмурніла?
Скрізь натовп зим і рам!
Може занадто вже довільний трам?
Й чи не занадто
татарам де
ми проносимося тілом...


Та це є щастя!
посеред лютого причастя!
Ах, скільки духу
по дорозі нам!


Молитва не стріляє сонце з рам?
То по дорозі —
зо всім довго —
тілом...
А сонце б’є в бубон відвалів білих!!
Ворони п’ють лютневий тарарам!
Усе відвалено!
під благодаттю Стрітення
й згідно закону


Далі — то буде танення!
казкових схронів!.. Зможе червоне.

15.02.2021, Стрітення,
з причастям


Рецензии