About Fate
Mourn for the Muse, and shed astonished tears,
But if before it more than twenty years
All was predicted to him, then what fears?
If everyone was acting to the Plan,
The chains of many people were converging,
And in the main knot all the ties have come -
And the Plan had more modest plans for merging -
Why did this evil karma come to him?
And should we cry or still should we stop crying?
There is a spiraling fatality
Why, where from and When it was decided?
Nobody can explain. And from above
One Really may see the plan, clearvoyant.
A person gets confused under the skies
Cannot combine so many threads. But mourning -
Will never bring, like warth, - awareness.
Beethoven-fate, Tchaikovsky, Blok foreseeing...
What's the conclusion? Clouds Consciousness.
We are like dolls. And God is playing with us.
***
Ругают все царя или Дантеса,
Оплакивают Музу, слезы льют,
Но если далеко за четверть века
Предсказано уж было все ему,
И действовали все как бы по Плану,
Сходились цепи множества людей,
И связи все сходились в узел главный -
И в Плане были планы поскромней -
Зачем тогда вся эта злая карма?
И плакать надо или все же нет?
Идет спиралевидная фатальность,
Когда решилось - так, за что, зачем?
Никто не объясняет. Глядя сверху,
Реально видишь прозорливый план.
А человека клинит в поднебесье
Вместить не может столько нитей. Плач -
Не принесет, как злоба, - осознанье.
Бетховен-рок, Чайковский-фатум, Блок...
А выводы? Здесь мутится сознанье.
Как куклы мы. Играет нами Бог.
Свидетельство о публикации №121021008350
Демидова Надежда 12.02.2021 13:16 Заявить о нарушении
Елизавета Судьина 12.02.2021 13:26 Заявить о нарушении
С теплом,
Демидова Надежда 12.02.2021 14:13 Заявить о нарушении