ВОЛЯ

Ах! Ты воля мая воля,
Ты букет маiх свабодаў
Каб квiтнела мая доля,
Доля краю i народа…

Можна мець заводы, паркi-
Гэтым волю не здабудзеш.
Сваявольным шагам шпаркiм
Сэрца стопчыш, долю згубiш.

Не адчуеш тое шчасце,
Што вiтае разам з ветрам,
Рве, змятае, быццам смецце,
Путы рабства, што на сэрцах.

Як ручай яна ў паветры,
Дорыць цуды, быццам феi,
Разбягаюцца хiмеры,
Распаўзаюццца ўсе змеi.

Здабывае кожны волю,
Хто без страху йдзе праз цемру,
Хто змагаецца за долю,
Не губляе ў сэрцы веру.


Рецензии