трудари

Несе так смутком на землі.
Відходять швидко трударі…
Нема Івана…і – Павла…
Немає більш ніж пів-села.
Зашелестять в житах вітри…
Куди пішов з вас той «котрий»?..
В далеку путь…в далеку путь…
З якої вас не повернуть.
І так же зіронька зійде…
І життя радісно гуде…
Відпрацювали мозолі…
Як  в місті…також і в селі.
І зірка зійде на зорі…
Хати стоять, мов пустирі…
Хто виїхав…кого – нема.
Від того на душі – зима.
А скоро веснонька прийде.
Хто землю сіяти буде?
Дощик заплаче надворі…
Куди поділись трударі?
…Віє так смутком на землі…
Куди відходять трударі?
Відходять в місті…і в селі…
Стає так смутно на землі.


Рецензии