Хаеххон балладае
Хаехты саертае артау судзынц.
Цаеугае дон йаехимае сайы.
Тайгае даеттае их раемудзынц.
Донмае саулагъз чызг аерхызти
Арвыл саеуаехсид куы апырх.
Арвы каерон маей лаеууыди,
Стаей саеумаейы рухсаей алыгъд.
Хуры тынтае доны рттывтой.
Арвы цъаех зынди йае бынаей.
Дымгае баелаестае ныууигъта.
Райхъал аердз йае цыбыр фынаей.
Бацыд сау чызг доны цурмае,
Дурын йе уаехсгаей аеруагъта.
Цаестаенгас ысхаста хурмае,
Хур, дае райсом хорз- ын загъта.
Фаелае виппайды фаетарсти:
Иннае фарс фыныдзаеуаегау
Сахъхълаеппу аедзынаег касти.
Уыд саерыстыр уый цаергаесау.
Баиу сты цаестаенгастае,
Се хсаен ирд цаехаер нырттывта.
Уарзт сае заердаетае аесбаста,
Амондмае фаендаг аевдыста.
Знает цаеугаедон таерфмае згъордта.
Уахъаез быдырмае аерхызти.
Байгом сты аердзы дуаерттае.
Уалдзаег цъиуты зарды хъуысти.
Ныр нае уарзаетты ныууадзаем
Аемае уарзонадаен куваем .
Уарзт цы заердаейы аерцарди,
Уый Хуыцауимае фаедзуры.
Свидетельство о публикации №121020709070