Янгол

Світлої пам'яті анестезіолога Ольги Гліви, яка загинула внаслідок пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя 3 лютого 2021 року.               
               
 Останній рядок на обпечених снах і губах.               
 Невимовний галас на дверях лікарні і неба.               
 Слова передчутні, записані десь на зірках.               
 Вона рятувала, думки залишивши про себе.               
  Як янгол у білому йшла у вогонь четверга.               
  Всього півгодини між днями, як лінія смерті.               
 Лиш час інтубації - серце втрачає буття.               
 Із чадного газу проносилась доля без вето.               
 Холодна земля заморозила душу та світ.               
 Пожежа підступна накрила бездиханне тіло.               
 Вугілля палаюче схоже зненацька на лід.               
 І лютий не знає, навіщо знов траурні зими.               
 Свіча догорає: їй було лише двадцять шість.               
 Така молода, так хотіла любити і жити.               
 Задуха у скронях, нестача повітря - і мить.               
 Її пам'ятатимуть, стоячи біля могили...               
 04. 02. 2021


Рецензии