Псалом 71. Щаслив

                Синові Божому
                і Матері Божій
                з любов’ю присвячую


В кому Христос
як Сонце словом сходить
тому серця
радіють запахом свободи...
і любов птиць —
схиля небесні зводи!
прийдуть пізніш
кращі серця народу
пізніше кращий світ —
стає щасливцем ходу


Троянди, невідомо як,
як бачимо:
       любов знаходять...
       і бджоли — живі квіти!
Але ж ще тільки
дерзновенний аромат свободи
в усій красі незримій — переходить
усій красі цій зримій — болеводить


зійти й померти
за Христа
і тут стають
чи не порожні сходи


Щоб мав свободу
іти
і йшов й не перестав
а очі були — тільки до Христа...

03.02.2021,
свято Максима Сповідника, одного Православного проти всіх

Якщо не маєш ще й настільки Христа, й своєї оригінальної думки в серці,
то чи богослов ти, як ти лікуватимеш??


Рецензии