Псалом 70. Св т цей

                Слову-Христу і Богоматері
                присвячую з любов’ю


Нема трагедії — в серцях духовних:
страхів нема — в любов’ю переповнених.
Ти дав мені
звідти убивчії слова
поезія страх смерті убива
здохне як тінь — ця
сьогосвітня мудрості сова
Твоя любов — страх смерті
убива!
Дичитись всім, дичитись —
                і дичитись!
а хто Тебе — торкнеться —
враз перемінитись!
Менше йти в
їдлові кімнати
не хочеться і зовсім спати —
як є любов — вона
                не хоче їсти-спати!!
Ти дав мені з неї — убивчії слова!!
Твоя любов — страх смерті —
убива!
Слова младії Ти мені —
так дав!
світ не повірив весь! світ
цей затрепетав...


Якщо це правда
то навік й сьогодні
Ти є Поет
що більший за народи!


Сповідь прийняв?
і взяв мене на плечі?
це є любов! —
і світ цей
вострепече...

04.02.2021
Ось і Фромм про середню людину вслід за Толстим і Достоєвським...
Великі люди хочуть взнати це: як середні люди все ж не затоплять їх...
Велике Розуміння - у Христі каяття!..


Рецензии