Poets are like bees, and critics like flies

Poets are like bees, and critics like flies,
The flies are looking for black all the time.
The poets write - as the bees always work,
The scent of honeycombs in their homes.

Poets see flowers everywhere, blossoms
Gently they will collect nectar from souls,
And will transformed into rapturous honey
The evil critic will come to the odour,

Gloomily will mark some drawbacks and flaws,
They will stick to you like bloodsuckers horde,
Will drink your magical rapturous blood,
Instead of just feeling, showing love!

Decompose mead in the chemical chain:
It's not a rhyme, there is no music here,
It is unsaid here, it is political,
To critic everything he sees is critical.

Crawling in black with faceted spectacles.
Benefit from him? - a strong beat, like breaking you,
Into the heart, so that it rings once more
And sings more lovingly than sang before!

Critic is always in tune with the cross,
Behind the crucifix is a new dawn.
This is the essence of the fly's dark work.
I wish you more honey, sweet honeycomb!

Make honey, poet, if you hear a fly -
right after that move on and forward - fly!


Критики - мухи, поэты - как пчелы.
Мухи все время лишь черное ищут.
Трудятся пчелки, как пишут поэты -
Благоухание сот в их жилищах.

Видят поэты повсюду цветы,
Нежно нектар соберут из души,
Преобразуют в восторженный мед,
На аромат злобный критик придет,

Мрачно отметит одни недостатки.
К вам присосутся они, как пиявки,
Кровь из волшебно-восторженных пить,
Вместо того, чтобы просто любить!

Мед разлагают в химической цепи:
Это не рифма, здесь музыки нету,
Здесь недосказано, там - политично,
Критику Все, что увидит - критично.

Ползает в черном в фасетных очках.
Польза от критика? - мощный удар
В сердце, чтоб снова оно зазвенело
Пуще былого, сильнее запело!

Критик - созвучно с жестоким крестом,
За распинанием - новый восход.
В этом суть темная мухи работа.
Меда вам больше, пчелиные соты!

Летай, поэт, и делай сладкий мед,
а мух - прослушал - и лети вперед!

Размер 3стопный дактиль, в русском удлинен.


Рецензии